Na kmetiji se ukvarjamo tudi z vzrejo japonskih prepelic. Povprečna masa jajc je med 10-12 grami.
Jajca japonskih prepelic v povprečju vsebujejo 74,6 odstotka vode; 13,1 odstotka beljakovin; 11,2 odstotka maščob in 1,1 odstotka rudnin, od tega 0,5 mg kalcija, 2,2 mg fosforja in 3,8 mg železa ter vitamine A, B1, B2, B6, nikotinsko kislino, pantotensko kislino, biotin, folno kislino itd. Če jih primerjamo s kokošjimi, je v enaki masi prepeličjih petkrat več fosforja, sedemkrat več železa, šestkrat več vitamina B1 in 15-krat več vitamina B2 (Olga Zadobovšek, Diplomska naloga: Tehnologija reje prepelic)
Vsakodnevno je tako možno dobiti sveža jajca v pakiranjih po 12 ali več kosov, možno pa je tudi naročilo mladih prepelic (samičk in samcev). Zaradi omejene količine prosimo za prehodno rezervacijo na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali 040 980 720.